Hallo!

Voor wat, hoort wat. Tijd dus om eerst het nodige over mijzelf te vertellen.

Het mag geen verrassing zijn dat ik al mijn hele leven graag in de pen klim. Op de basisschool begon het met het schrijven van verhaaltjes en gedichten. Of het nu voor de schoolkrant was of voor de kinderpagina van het Eindhovens Dagblad – ik draaide mijn hand er niet voor om. Ook de zomervakanties met ons gezin werden uitgebreid in dagboekjes beschreven en waren naar mijn mening verhalen die in de gemiddelde reisgids niet zouden misstaan. Toen het middelbareschooltijdperk aanbrak, passeerden talloze verslagen en opstellen de revue. Ja, het was huiswerk, maar wel het leukste soort huiswerk als je het mij vroeg.

Hedwig Hansen

Naarmate de jaren vorderden, maakten de schoolse boekwerken plaats voor andere schrijfsels. Een persoonlijk boek voor mijn beste vriendin, ellenlange brieven naar het buitenland, wedstrijdverslagen voor de handbalvereniging van mijn dochter en mijn blog, waar ik het leven als stadse vrouw op een boerderij vastleg. Kortom: schrijven is voor mij wat melken is voor de boer. Een belangrijk deel van het leven.

Op de werkvloer heb ik ook altijd veel geschreven. Als er genotuleerd moest worden dan was ik bijna al aan het typen voordat de bespreking begonnen was. Ook nieuwsbrieven, protocollen en jaarverslagen maakte ik maar al te graag mijn verantwoordelijkheid.

Toch is het niet taal, maar met name de zorg die mijn loopbaan kenmerkt. Zo heb ik ruim vijftien jaar als beleidsadviseur binnen de ouderenzorg gewerkt en ben ik nu als vrijwilliger in diezelfde ouderenzorg actief. Hierdoor heb ik het leven in vele verschillende facetten ervaren en kan ik mij goed inbeelden hoe het is om ouder of ziek te worden. Niet alleen voor de persoon in kwestie, maar ook voor de achterblijvende naaste omgeving.

Hedwig Hansen

Uitleg van de naam Samling

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld volwassen menselijk brein 2.5 miljoen gigabyte aan herinneringen kan opslaan.
Ter verduidelijking: 1 gigabyte komt ongeveer overeen met vijftig boekenplanken vol leesboeken. We hebben dus ontelbaar veel herinneringen opgeslagen in ons brein.

Niets is daarom zo waardevol als het verzamelen van herinneringen en verhalen, om ze vervolgens te bundelen in een boek. Jouw levensboek.

Vandaar dat ik heb gekozen voor de naam ‘samling’, wat Noors is voor ‘verzameling’. Want om maar meteen met de reis door mijn verleden te beginnen: mijn wortels liggen in Noorwegen, waar de generatie van mijn voorouders geboren en getogen is. Of dit ook mijn fascinatie voor Scandinavië verklaart, is voor ons beiden een vraag, maar de naam voelt voor mij hoe dan ook vertrouwd. En hopelijk binnenkort ook voor jou.

Heb je vragen? Vul gerust onderstaand contactformulier in.

8 + 4 =

Privacy Verklaring | © Samling 2024
Samling levensboeken