Mijn werkwijze

Alle gesprekken vinden in levende lijve plaats. Dat kan bij jou thuis of op een andere, door jou gewenste locatie. Om tijdens het uitwerken over alle informatie te beschikken, wordt er bij elk gesprek gebruik gemaakt van opnameapparatuur en maak ik daarnaast veelvuldig aantekeningen. 

Jij deelt jouw verhaal

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin we jouw wensen en eventuele voorwaarden bespreken. Op basis daarvan stel ik een offerte samen en wanneer deze akkoord is, is het tijd voor het echte werk. De pagina’s van jouw eigen boek blijven immers blanco totdat jij jouw verhaal met mij deelt.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw levensverhaal, jouw persoonlijke geschiedenis. In een vooraf bepaald aantal interviews doorlopen wij jouw leven en jij beslist zelf wat je wel of niet vertelt.

l

Ik schrijf jouw verhaal

Na elk interview werk ik de resultaten uit en mail je deze conceptversie vóór onze volgende afspraak.

Tijdens die volgende afspraak bespreken we eerst het concept van de vorige module en stellen deze, na eventuele aanpassingen, dan definitief vast.

Eventuele foto’s verwerk ik in de module en zo werk ik toe naar een voorlopig eindresultaat.

Jouw verhaal wordt een boek

Daarna ontvang je een eerste PDF-versie van jouw boek en hebben we een afrondingsgesprek. In dit gesprek kunnen nog enkele kleine aanpassingen besproken worden die ik zal verwerken.

Je ontvangt uiteindelijk jouw boek in een PDF-document zodat je het boek in eigen beheer kunt laten afdrukken op een wijze die je zelf mooi vindt. Ook ontvang je van mij één geprinte versie op A-4 papier ingebonden in een snelhechter.

De methode

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het vastleggen van een ieders leven, met alle facetten van dien, een complex proces is. Om die reden maak ik gebruik van de methode ‘Mijn leven in kaart’ van Wout Huizing en Thijs Tromp, met als doel jouw herinneringen en verhalen op een zo effectief mogelijke manier vorm te geven. Aan de hand van de volgende zes levensthema’s breng ik in onze gesprekken structuur aan:

De zes levensthema’s:

Kijk op het leven
1. Kijk op het leven
OUd worden
2. Oud worden
Relaties
3. Relaties
Wonen en bezit
4. Wonen en bezit
Opleiding, opvoeding, hobby's
5. Opleiding, opvoeding en hobby’s
Onderwerp naar eigen keuze
6. Onderwerp naar eigen keuze

Heb je vragen? Vul gerust onderstaand contactformulier in.

7 + 4 =

Privacy verklaring | © Samling 2024
Samling levensboeken