Verzamel herinneringen en verhalen,
om ze vervolgens te bundelen in een boek.
Jouw levensboek.
Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld volwassen menselijk brein 2.5 miljoen gigabyte aan herinneringen kan opslaan. Ter verduidelijking: 1 gigabyte komt ongeveer overeen met vijftig boekenplanken vol leesboeken. We hebben dus ontelbaar veel herinneringen opgeslagen in ons brein.
Niets is daarom zo waardevol als het verzamelen van herinneringen en verhalen, om ze vervolgens te bundelen in een boek. Jouw levensboek.
Waarom een levensboek?
Hoogtepunten, dieptepunten, gebroken harten, geleerde lessen. Of er nu groots en meeslepend of klein en bescheiden is geleefd: elk verhaal is even waardevol en verdient het om verteld te worden. In een levensboek verzamel jij daarom herinneringen en verhalen, die op welke manier dan ook een rol in jouw leven hebben gespeeld. Deze leggen wij vervolgens samen vast in een boek. Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat een levensboek van een dierbare een prachtige manier is om herinneringen op te halen en deze te koesteren.
Maar een levensboek is niet alleen voor naasten of nabestaanden een kostbaar bezit. Het is ook voor jou – als hoofdpersoon in een zogezegd zeer persoonlijk geschiedenisboek – van toegevoegde waarde. Of het nu is om de balans op te maken, ter ondersteuning in een verwerkingsproces of als leidraad voor eventuele laatste gesprekken: een levensboek biedt ieder de kans bepaalde hoofdstukken af te sluiten en/of nieuwe te openen.